maandag 13 juni 2011

Beauty fabeltjes

Iedereen kent het wel, je hebt een beautyprobleem en iemand vertelt een handige tip en je gelooft er dan ook heilig in. Totdat je erachter komt dat het een fabeltje is en het je probleem eigenlijk erger maakt of een ander probleem veroorzaakt. In dit bericht laat ik jullie twee fabeltjes zien die eigenlijk helemaal niet zo goed voor je zijn.


Fabeltje #1: 100 borstelslagen maken je haren glanzender

Als je jouw haren mooi en goed verzorgd wilt hebben kun je dat beter niet doen. Hoe vaker je je haren borstelt hoe vetter ze worden, dat komt omdat je door het borstelen je hoofdhuid stimuleert om meer vet te produceren. Ook maakt het de haarschubben kapot, je haar poreus en gaan je haarpunten ervan splijten. Dus 's ochtends en 's avonds door kammen is voldoende.

Fabeltje #2: Tandpasta helpt tegen puistje

Dus niet! De menthol in de tandpasta verkoelt het puistje misschien wel, maar de fluor die in de tandpasta zit kan de ontsteking (het puistje) erger maken en dat is zeker niet de bedoeling. Een tip die wel werkt bij puistjes in Sudocrem. Smeer 's avonds de plek op en rondom het puistje goed en dik (niet te dik) in, laat het dan goed intrekken en de volgende dag zal het een stuk minder erg zijn!






xoxo Anne

Geen opmerkingen: